Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår hemsida. Läs mer om cookies och hur vi hanterar information. Jag godkänner

Vi har stängt för säsongen, välkommen åter 2025.

Instagram Trips Advisor Facebook
Småland for real

Karolina & Jonny


Karolina, Jonny och TeoCafé Sergel drivs sedan 2009 av kaffenördarna Karolina och Jonny Lindroos. Båda drev även kaffebaren och chocolateriet Arabusta i Värnamo och Dannäs och har tävlat nationellt i Barista Cup – svenska espressomästerskapen. Man arrangerade 2010 även regionala deltävlingar i Barista Cup tilsammans med SCAE svenska specialkaffeföreningen. 2011 var Jonny teknisk domare i Barista Cup uttagningar, semifinal och final.

Karolina är teförespråkare och i branschen sedan 1999. Var tidigare bl.a. utbildare och supervisor på tebar, självklart är det hon som håller i Sergels teprovningar!

Jonny är i espressoträsket sedan millennieskiftet. Han har förutom kaffebar och butik även tidigare drivit reklambyrå, självklart med integrerad espressobar. Ska det provas kaffe eller choklad så är han din ciceron.

Båda har WSET-certifikat inom vin och sprit och när de inte driver sommarverksamhet vid nedlagda glasbruk jobbar de övriga året som lärare på mellanstadieskola och studerar hotel- & restaurangmanagement.


White Guide Swedish welcome

SERGEL B+B
Bruksvägen 2, Lindshammar
Tel 0383-211 90
Kontakt · Karta · Rumsbokning B&B
Småland for real
Boka eller fråga

×

Boka eller fråga